Skip to main content

Trauma Release & Breathwork

Zet je schrap voor avontuur!

BRTT® & TRB®

Heb je vaak een hoge ademhaling? Zit je veel in je hoofd? Maak je je (veel) zorgen en heb je het gevoel hierin vast te blijven zitten? Overwin klachten als chronische stress, burn-out, angst & onrust met ademwerk. Jouw ademhaling geeft jou je handleiding. Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam niet!

Zo kunnen wij uiteenlopende klachten ervaren van gebeurtenissen die ons brein al ver heeft weggestopt. Je zenuwstelsel kan hier elke dag last van hebben. Onbewust kunnen wij, door allerlei omstandigheden, de beslissing hebben genomen om onze emoties te negeren of te onderdrukken. Voor sommige mensen is een overweldigende ervaring ‘de druppel die de emmer doet overlopen’ en zij krijgen daarna fysieke en/of emotionele klachten. Denk daarbij aan angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen, prikkelbaarheid, onrust, slapeloosheid, uitputting, krachtverlies in spieren en meer…

Energie die aangemaakt wordt tijdens een stressvolle (of traumatische) ervaring wordt opgeslagen in ons systeem wanneer wij niet in staat zijn deze meteen te releasen, daarnaast wordt ook ons welbekende rugzakje steeds voller.

Als praten niet helpt & niet voelen pijn gaat doen...

Met BRTT® & TRB® gaan we niet praten, maar laten we het lichaam voor ons werken. We ervaren hoe het is om diep af te dalen in ons lichaamsgeheugen, om opgeslagen spanningen, energie en emoties die ver weggestopt zitten aan te raken.

Door de combinatie van BRTT® & TRB®  ontstaat de mogelijkheid om zowel fysiologische spanningen, trauma pijnen en stress te releasen, als opgeslagen emoties, zonder daarbij na te denken. Hoe mooi klinkt dat?

Met Body Remembers Trauma Therapy ® gaan we via het lichaam op een subtiele manier op zoek naar opgeslagen ballast in ons zenuwstelsel/nerve system en ontstaat de mogelijkheid om deze te ontladen, waarna we hier met Traumarelease Breathwork ® nog verder op ingaan en er nog meer ruimte komt om jezelf te ontdoen van opgeslagen spanning, emoties en zelfs trauma pijn. Tijdens het ademwerk ervaar je een combinatie en/of wisselwerking van gedachten, gevoelens, emoties en beleving. Ook kan het als een soort trance ervaren worden.

Ademen brengt ons bij de kern van onze dieper liggende spanningen, trauma’s, blokkades, patronen, belemmerende overtuigingen  en gedachten.

Traumarelease & Breathwork

Na een sessie voel je je:

 • Krachtiger
 • Meer ontspannen
 • Sterker in contact met jezelf
 • Rustiger
 • Beter in contact met je lichaam
 • Verlicht

Elk individu heeft zijn of haar eigen proces met eigen tijdspad.

Mijn ervaring met Traumarelease & Breathwork is dat 1 of 2 sessies echt een verbluffende impact kunnen hebben voor jouw proces en persoonlijke groei. Ook heeft de ervaring mij geleerd dat als je (soms) door weggestopt verdriet en oud zeer heengaat je jezelf in het heden beter leert begrijpen.

Dit is 1 van de veiligste manieren en meest directe en effectieve manieren in ons bewustwordingsproces om op dieper niveau ons lichaam, geest & emoties te verkennen. Let op! Het is geen energiewerk!

Body Remembers Trauma Therapy ®  en Traumarelease Breathwork ®  kan helpen bij:

 • Vermoeidheid
 • Burn-out
 • Migraine klachten
 • Chronische pijnklachten
 • Slapeloosheid
 • Pijnklachten
 • Hyperventilatie
 • Stress en paniek
 • Angst
 • Vermindering trauma klachten
 • Bewustwording
 • Innerlijke balans en rust

Wanneer mag je NIET deelnemen aan een sessie?

 • Je bent zwanger
 • Je bent onder medische behandeling. Denk hierbij oa aan glaucoom, hartklachten, hoge bloeddruk of hersenbloeding
 • Je wordt of bent behandeld geweest voor psychische klachten, bijvoorbeeld: schizofrenie, psychose en/of epilepsie
 • Je bent verslaafd aan psychoactieve middelen, zowel soft- als harddrugs
 • Geen alcohol 3 dagen voor aanvang van de sessie

Medicijngebruik:

 • Antidepressivia of angst- onderdrukkers
 • Slaapmiddelen
 • Bloeddrukverlagers
 • Verdovingsmiddelen
 • Betablokkers
 • Migraine medicatie
 • Hoestremmende medicatie
 • Neussprays (even een weekje mee stoppen)

Voel jij en JA? Dan ben je er klaar voor om een innerlijke duik te maken!

Voor meer informatie of vragen, klik hier.

Het is NIET mogelijk om voor  BRTT® & TRB® online een afspraak in te boeken. Voorzorg is noodzakelijk. Neem contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of live en duurt ca 15 min.

1-op-1 Body Remembers Trauma Therapy ® & Traumarelease Breathwork

€230,-

Een diepe innerlijke duik waarbij er zowel lichaamsgericht als met adem wordt gewerkt. Een duik in jezelf die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & trauma pijnen ruimte te geven en op te lossen. Door het lichaamswerk (psoas-release/traumarelease) ontstaat er ook ruimte om fysiologisch opgeslagen spanning, en stress te releasen. Het ontladen van het lichaam is een heel natuurlijk fysiologisch fenomeen. Zo gemakkelijk als we spanning kunnen opbouwen, zo gemakkelijk is het lichaam in staat weer los te laten. De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Dit trillen ervaren we allemaal wel eens. Helaas onderdrukken wij mensen veelal het trillen, waardoor we zelf het natuurlijk ontladingsmechanisme blokkeren en raken spieren makkelijk over-spannen of verkrampt. Daarbij hebben veel mensen last van chronische stress en blijft voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam. We blijven daardoor langdurig in een staat van vechten – vluchten – bevriezen. Als deze fysieke spanning geen uitweg vind door beweging slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). Dit kan leiden toto chronische spanning, onverklaarbare klachten, pijn en een verlaging van het immuunsysteem.

Een sessie duurt ongeveer 1,5/2uur

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor alleen BRTT zonder ademwerk. Neem hiervoor contact op via dm/app/mail.

1-op-1 Traumarelease Breathwork

€145,-

Een diepe innerlijke duik die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties en  stress  ruimte te geven en op te lossen.

Tijdens deze sessie gaan we op en subtiele manier emotionele blokkades opzoeken, aanraken, doorvoelen en neutraliseren waar mogelijk is. Er wordt gewerkt met 8 verschillende ademtechnieken welke allemaal hun eigen doel en uitwerking hebben.  Denk hierbij aan het kalmeren van je zenuwen en je in staat stellen krachtig(er) en met meer energie door het leven te bewegen.

BEWUST LEREN ADEMEN!!! Kom ontdekken wat ademwerk voor jou kan doen in deze krachtige maar bovenal verhelderende sessie.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Samen plannen we een passende datum in.

Liever alleen BRTT in combi met ademhalingsoefeningen om te (leren) ontspannen? Ook dat kan!

Wil je graag stress releasen, vindt je het lastig om te ontspannen maar is ‘verbonden’ ademhaling niet zo jouw ding? Dat is dit iets voor jou! Als je continu gestrest bent….dan wordt het tijd je zenuwstelsel te resetten! Doormiddel van Psoas release en makkelijke ademhalings-technieken kun je je uitgeputte of ontregelde zenuwstelsel tot rust brengen. Verbonden ademhaling is hier niet bij, dus kom gezellig langs en laat je stress achter je! Als getraind Breathwork facilitator zal ik je begeleiden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Q&A: Waarom de BRTT in combinatie met ontspannende ademhalingstechnieken ipv ‘breathwork’? Kun je hier thuis ook iets mee? Yes! We are Human! De ervaring laat zien dat er mega veel behoefte is aan (leren) ontstreden en (leren) ontspannen! Oftewel: Body-Mind-Soul Reset! Deze combinatie is gewild en effectief!! Dus! Wil jij leren hoe je zelf stress kunt releasen & jezelf rustig kunt ademen? En daar vervolgens thuis mee aan de slag gaan? Wees welkom. 

Psoas - Spier van de ziel

De iliopsoas is de grootste reflexspier die aanspant als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Hij is als kernspier nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein, ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft dus een primaire rol bij de vlecht-, vlucht-, of bevries reactie. Het aanspannen van de spier gebeurd ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of stressvolle gebeurtenissen plaatsvinden.

Door de nauwe samenwerking die de psoasspier heeft met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Denk daarbij aan depressie, burn-out en angststroornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.

Tijdens een BRTT® sessie ligt de focus op psoas release. Deze kan in combinatie met TRB® of in combinatie met ontspannende ademhalingstechnieken.